dinsdag 5 juni 2012

die zonen van ons...

De dag is nog maar pas begonnen en ik heb al 2 "uitspraken van de dag" :-)
van iedere zoon eentje. Uit de dochter komen nog geen straffe uitspraken alleen straffe kreten als madam haar goesting niet krijgt ;-) Heb ik al gezegd dat we onze pere nog gaan afzien met haar? Awel ik zeg het nog ne keer: "We gaan afzien!"

Vanmorgen trok ik het rolluik omhoog en Jebse keek me met een slaperig gezicht aan. Ik zei: "Dat doet pijn hé, het is moeilijk hé?" (iedereen die mij een beetje kent weet dat ik heel moeilijk uit m'n bed kan)
Toen ik al halverwege de trap was hoorde ik
Jebse: "Mama?" (de eerste keer vandaag, hoeveel "mama?"'s zouden het vandaag worden?)
Ik: "Ja"
Jebse: "Weet je wat moeilijk is?"
Ik: "Opstaan?"
Jebse: "Nee, autorijden"

Ik snap het verband niet tussen opstaan-moeilijk-autorijden maar enfin, volgens Jebse is autorijden moeilijk. Laat hem dat ook maar een tijdje denken. Zeker als ik denk aan die tattoos, oorbellen (zie een vorige post), dan veronderstel ik dat ne moto ook wel in dat rijtje thuishoort van de dingen die hij "sjiek" vindt...


Storm zit een beetje in een tweestrijd... Zijn lief L waar hij al jaren trouw aan is (1ste kleuterklas!) uit zijn vorige school of N uit zijn nieuwe klas waar ik al liefdesbrieven van heb zien rondslingeren, van beide meisjes trouwens. Die meisjes moesten het eens weten dat hij zo nochalant met die briefjes omgaat. Gelukkig bewaar ik alles in een doos voor later. 't Is zo schoon en zo lief en zo onschuldig ;-)

Dus hij weet het niet zo goed wat hij moet doen. Hij is nog maar 7 en als hij zich ergens geen zorgen om zou moeten maken zijn het toch wel de meisjes. Dus ik stelde hem voor dat hij 2 lieven neemt. L en N moeten het eigenlijk niet van elkaar weten. Als hij met L speelt, is hij bij L en op school is hij dan met N. Opgelost, volgens mij toch. Als hij 17 is, dan ga ik hem dat niet voorstellen, maar nu...
Volgens hem kon dat toch niet, want hij "moet toch weten met wie hij gaat trouwen?!"

Deze morgen vroeg ik hoe het nu met N was
"Mama! Gisteren heb ik me niet beziggehouden met de meisjes"

euhm...oké...laat me raden met wat dan wel...voetbal zeker?

Mama van L: zeg het maar niet tegen uw dochter hé ;-) dan is ze misschien boos op mij en dan word ik ineens gebombardeerd tot boze schoonmoeder...nu al ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het zijn echt kastaars he. Schitterend!
Katinka