maandag 14 mei 2012

bijna 4 maanden bij ons...

Hoe gaat het hier... heel goed eigenlijk!

Met de jongens alles oké, met onze dochter ook. Al hebben we daar het laatste nog niet mee gezien! We moeten bekennen...onze dochter is STRONTVERWEND. Ik weet niet hoe het komt, echt niet! We doen net hetzelfde als bij de jongens maar zij reageert blijkbaar toch anders ;-) Of waren onze jongens als peuter ook verwend en zijn die ondertussen een beetje bijgewerkt?
Hihi, nee, ons meisje is gewoon een ander kaliber. Als ik haar bezig hoor tegen haar broers als ze haar zin niet krijgt, hoe ze tegen ons doet als ze haar zin niet krijgt. Krijsende opdegrondliggende taferelen zie ik zo gebeuren. Voorlopig nog niet, maar het komt, geen twijfel mogelijk!


Maar 't is ook een heel lieveke hoor. En zo mooi. En zo schattig. En ze kan al kusjes geven (sorry, nog altijd alleen maar aan papa, mama en de broers). En zo'n lachebekje. En ze kan zo mooi spelen. En ze hangt al zo fel aan ons. Een supermeid!


Familie en vrienden die ons meisje al van dichtbij konden bekijken (of mag ik als fiere mama "bewonderen" zeggen?) keken maar raar als ze onze meid bezig zagen. Als ze haar flesje drinkt, dan plooien en rollen haar vingers over elkaar dat het "eng" wordt. Ook als we foto's bekijken valt het soms op dat haar handjes "verkeerd" liggen, terwijl ze daar zelf geen last van heeft. Als we haar aankleden, helaas vaak nog lange mouwen dankzij het regenweer, dan blijven ze soms vingers steken in haar mouw zonder dat we het doorhebben.

Haar tenen, haar enkels, haar vingerkootjes, haar polsen, haar benen, het is echt eng hoe ze die moeiteloos kan plooien.

De dokter van K&G had het ook opgemerkt en had me gevraagd om het er met dokter Gillis over te hebben. Wat ik ook gedaan heb. Volgens hem is ze inderdaad echt superflexibel en dat kan op een bindweefselziekte wijzen. Maar omdat Dr Gillis over een jaar of 5 niet meer "actief" is, vroeg hij me om dit zeker te onthouden en het dan te laten testen. Kan pas rond 6 jaar of zo. Dus dat onthouden we.

Vandaag was de kinesist hier voor een opvangkindje (krijgt hier zijn kinébeurt) en ik vroeg aan haar wat zij ervan vond. Ze vroeg me een paar dingen te doen, met haar benen, haar pols, haar vinger. Volgens haar zou ze hypermobiliteit hebben. Het is heel extreem hoe ze kan plooien
foto febr 2012


Dus heb ik enkele tips gekregen: haar niet forceren om op haar beentjes te staan. Haar spieren moeten heel veel opvangen door die flexibiliteit. Oké, dus niet forceren, haar zelf laten staan als ze zelf wil, haar niet aan de handjes vasthouden om haar te laten staan,... Ze zal later lopen maar dat is niet zo erg. Dat hadden we sowieso ook wel al verwacht doordat ze zo "slapjes" was toen we haar kregen.
Ook kreeg ik een adres waar ik de juiste schoenen voor haar kan vinden. Hoe hoog ze moeten komen, dat ze niet te hoog mogen komen, waar ze moeten plooien, waar ze verstevigd moeten zijn.

Het zou dus een hele goede turnster kunnen zijn, onze meid, maar dat is dus een sport die not done is voor haar. (had Gillis ook al gezegd) Ook op voetbal gaat ze beter niet. Euhm...ik heb hier al 2 voetballers! Madam gaat sowieso niet voetballen ;-)

Ook haar "zwieren" doen we beter niet als we haar schouder in de kom willen houden.

Vrijdag of zaterdag gaan we dus eens kijken voor schoentjes voor ons meisje :-)

onze prachtmeid
Ik zou zeggen onze superheld maar 't is ne held op sokken ;-) hij heeft bang van de muurstickers van spiderman...en toch is 't onze superkerel
onze oudste, zo groot al, zo flink, zo moedig, ook een exemplaar om fier op te zijn1 opmerking:

Stijn en Truus zei

Mooi Lore hoe jij over je schatjes schrijft. Echt een prachtgezin!!!!