zaterdag 5 mei 2012

druk druk druk (zoals iedereen zeker?)

't Is alweer een tijdje geleden dat er hier iets verscheen. Druk, weinig energie, weinig goesting.

Het zijn hier drukke weekends. Deze namiddag heeft Storm een tornooi. Het mooie weer van gisteren is vandaag alweer verdwenen dus ik ga Storm en Tom aan de voetbal afzetten en dan wat boodschappen doen met de 2 jongsten.


Ik heb vorige week DE bijbel onder de naaisters gekocht nl het boek van Mme Zsazsa. Morgen dus stofjes kiezen op de stoffenmarkt in Maastricht, patronen tekenen en volgende vrijdag heb ik mijn naaimachien terug (is binnen voor een onderhoud) en kan ik beginnen!

Ook ligt hier nog een kleedje voor mezelf dat ik moet afmaken. Mijn nicht trouwt in juni en als het kleedje goed lukt en ik er presentabel in ben, wil ik graag mijn eigen creatie dragen ;-)

Dan ligt hier ook nog een heel mooi katoenen kleedje voor Senait dat aan 't wachten is op de afwerking. Oma is momenteel een bloemetje aan 't haken om erop te spelden. Ik ga er wel een tuniekje van maken aangezien het nogal stug katoen is en niet goed meegeeft. En omdat madam nog niet kan lopen is het nogal lastig om erin te kruipen. Een tuniek dus. En ik moet gewoon ook effe zeggen dat ik heel fier ben op mijn "eerste blinde rits". Super goed gedaan al zeg ik het zelf ;-)

Ook ligt hier nog een rokje, dat al geknipt is naar een patroon van mme Zszsa voor het dochtertje van een vriendin.

Gisteren ben ik met Storm naar Bree geweest, naar dr Dooms, voor zijn 3 maandelijkse controle. Doordat hij nu, na een jaar, geen eigen insuline meer aanmaakt schommelt hij meer en heeft dat niet altijd een oorzaak. Dus meer hypo's, ook meer hypers :-(
Zijn HbA1c was vorige keer 6,7 en nu zelfs 6,4. Heel goed dus! Een diabeet (over type 1 spreek ik dan) kan niet het HbA1C van een persoon zonder diabetes hebben. Maar we moeten proberen om het zo laag mogelijk te houden. Volgens onze dokter onder de 7, andere endocrinologen hebben hun bovengrens op 7,5. Door de schommelingen van zijn waardes krijg je dus een 'slechter' HbA1c. Maar doordat we snel op zijn hypo's (dan moet het wel) en op zijn hypers reageren, is zijn waarde dus toch nog heel goed. 6,4 is heel goed! Goed zo Storm!

Ook besproken hoe we het kamp moeten aanpakken, wat met eten, wat met het spuiten, hoeveel spuiten, wie gaat spuiten op de plekken waar hij niet aankan (arm/bil). De juffen, de kok, een papa die meegaat en verpleger is, de diabeteseducator van het ziekenhuis, wij gaan nog eens allemaal samenkomen om alles te bespreken. Heel spannend allemaal... voor iedereen

Jebse leerde deze week over baby's, zwangere mama's en pasgeboren baby's. Hij kwam met de vraag of hij de foto van zijn buikmama mocht meenemen naar school. Om te laten zien aan de juf en de kindjes. Dat hij uit een andere buik komt. Heel fier liet hij de foto zien. En ik was minstens even fier op hem omdat hij er op zo'n goede manier mee omgaat. Superkerel!

Senni doet het ook goed, ze begint zich recht te trekken, soms lukt het, soms niet. Maar ze gaat met reuzesprongen vooruit!

Dinsdag (1mei) gingen Tom en ik en Senni kampeerspullen kopen. Vorig jaar kochten we onze sleurhut met voortent. We hebben ons toen beholpen met enkele goedkope dingen. Van die vissersstoelen, een krakkemikkige tafel, curverboxen in de voortent voor onze kleren enz. Ge kunt nu eenmaal niet alles ineens aankopen (enfin, wij toch niet zo midden in een adoptieprocedure). Vorig weekend hebben we ons dus tegoei "gesteld". Een grote stevige tafel, 5 stoelen (ook al kan madame nog niet op zo'n stoel zitten), 2 dingen om van 2 stoelen ligstoelen te maken, 2 kastjes om kleding in op te bergen, een aanbouw voor aan de voortent te bevestigen waar 2 personen in kunnen slapen.
Ze hebben goed gerold ;-) de euro's ;-)
Maar nu is de goesting dus NOG groter om op vakantie te gaan! 2 volle weken in het zonnige Frankrijk! Zo lang! Zo zalig! En als afsluiter dan nog een kleine week aan zee in augustus. Ik heb juist gekeken en over een dikke 9 weken vertrekken we! Daar krijg ik dus energie van ;-)

Morgenavond denken we heel hard aan J&C, zij vertrekken naar Ethiopië om hun dochtertje te ontmoeten. Maandagvoormiddag zullen zij dat prachtig mooie meisje dan kunnen knuffelen! Een toukoulvriendinnetje van ons Senait.
Goede reis J&C! Geef K een dikke kus van Senait!

Geen opmerkingen: