dinsdag 27 juli 2010

ZALIG!

Onze vakantie was zalig! De kinderen hebben enorm genoten en wij dus ook.

Storm en Chloé hebben kilometers gefietst en ze vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Jebse had ook de tijd van z'n leven: op z'n klein fietske, de buren charmeren maar hij bleef toch bij ons in de buurt. Hij genoot zelfs van de individuele aandacht die mama en papa voor hem hadden (die andere 2 zagen we alleen passeren met hunne fiets)

We hadden zelf een tourke gedaan met de fiets en ze mochten alleen die route doen. Ik (mama) vond het toch erg akelig om de kinderen "vrij" te laten. We hebben alleen Chloé een paar keer tot orde moeten roepen want zij durfde al eens afwijken van het toegelaten parcour.

Storm is wel veel blutsen, schaafwonden en blauwe plekken rijker. 1 keer een frontale botsing met een ander jongetje en een dag later in volle snelheid tegen de tarmac. De eerste keer zijn andere vakantiegangers ons komen roepen en de 2e keer hoorden we hem al van ver. Hij kan nogal lelijk doen als hij iets heeft. Maar hij is toch wel vies toegetakeld.

Storm vindt er dus ook niet zoveel aan om op het strand te "zitten" en naar de zee te lopen. Nee, wat hij wil is: De "tingtingboem" nemen (=tram), een paar kilometers verder afstappen en dan langs het water terug naar huis wandelen. En ondertussen constant bewondering hebben voor de schatten die in de zee te vinden zijn. Krabben, levende en dode (en de dode gooit hij dan graag op Chloé die van alles en nog wat bang heeft), schelpen, zeewier, stokken, "zeebananen" (= bananen die door toeristen in de zee gegooid werden en aanspoelden).
Jebse was content als hij werd rondgereden in zijne buggy.

Plop en zijn vrienden hebben we ook gezien, Fort Napoleon en de dodengang hebben we ook bezocht. Aangezien we heel dicht bij Nieuwpoort verbleven kwamen we regelmatig aan "koning Alberto de eerste" door ;-) Tja, onder de rubriek "uitspraak van de dag" zou ik een hele hoop dingen kunnen posten dankzij onze Storm.

Zo wandelde ik volgens hem "recht langs een schelp door!" Euhm...hij heeft ze dan maar snel opgeraapt.

Nu ga ik nog een machine was draaien en eens beginnen aan de strijk aangezien Chloé haar koffer morgenavond al klaar moet zijn.

Geen opmerkingen: